3 redenen waarom een los voedingsschema NIET werkt

Regelmatig krijgen we de vraag of we weer een ‘’kant en klaar voedingsschema’’ kunnen maken. Deze maken wij liever niet, mits we op korte termijn snel iets willen bereiken en gebruik willen maken van de motivatie die er op dat moment is. Niet omdat we je niet willen helpen, maar juist omdat we je willen helpen. Met een los voedingsschema word je in onze ogen niet geholpen.

Hier zijn een paar redenen waarom een los voedingsschema niet werkt.

1: Het is onmogelijk om in 1 keer precies te weten wat zal werken.

Zelfs na jarenlange begeleiding en velen transformaties kunnen we niet met zekerheid zeggen hoeveel kcal iemand zou moeten eten om zijn of haar doel te behalen. De eerste indicatie is altijd een “gok”. Wel een gefundeerde gok met berekeningen erachter, maar je kunt het gewoon niet zeker weten. Ieder lichaam is anders. Vanaf daar gaan we altijd kijken of het werkt en maken we aanpassingen waar nodig.

2: Je situatie verandert. 

We hebben het net al heel kort benoemd, maar tijdens een traject zul je regelmatig aanpassingen moeten maken. Bijvoorbeeld omdat jouw gewichtsveranderingen zorgen voor veranderingen in je verbranding. Of je wisselt van baan waardoor je ineens minder actief bent, of juist veel actiever. Zo kan er van alles zijn, maar als jouw situatie verandert kan het heel goed zijn dat jouw schema niet meer werkt.

3: Het moet vol te houden zijn. 

Als jij iedere week dag in, dag uit hetzelfde moet eten. Hoe lang ga je dit dan volhouden? Consistent zijn is het belangrijkste wat er is. Je kunt een perfect dieet op papier volgen maar als je het een week volhoudt en het daarna spuugzat bent gaat het nooit werken. Al met al kunnen we dus gewoon zeggen dat de “standaard” voedingsschema’s niet gaan helpen. En heel eerlijk, zelfs met de oplossing die we zo gaan laten zien denken we nog steeds dat je niet op zoek moet gaan naar alleen voedingsschema’s. Er is namelijk een reden waarom je om hulp vraagt.

Maar wij begrijpen natuurlijk ook wel dat een stukje extra begeleiding op het gebied van voeding een grote meerwaarde kan zijn. En daarvoor hebben we een oplossing.

Weekschema’s op maat.
Iedere week krijg je een nieuw schema zodat het door de variatie goed vol te houden is. De weekschema’s bestaan uit producten die jij graag eet. Je kunt namelijk producten die je niet lust of waarvoor je intoleranties hebt gewoon uitsluiten. Je macro’s worden berekend en die kun je aanpassen wanneer dat nodig is. Daarnaast kun je met 1 druk op de knop een vervangende maaltijd aanvragen als iets toch niet helemaal is wat je zoekt. In onze ogen is dit een betere oplossing; een flexibel, gepersonaliseerd voedingsschema dat je continu aan kunt passen wanneer dat nodig is. Je ontvangt de structuur waar je naar op zoek bent in een voedingsschema terwijl je de vrijheid behoudt om aanpassingen te maken wanneer dat nodig is.

We willen je hier graag kennis mee laten maken omdat we van mening zijn dat training en voeding gepaard moeten gaan om resultaat te halen. Daarom word je bij aanvang van het traject gekoppeld met jouw eigen account zodat je direct met je voeding aan de slag kunt. Je kunt zelfs vanuit jouw voedingsschema automatisch een boodschappenlijst aanmaken en die bestellen als je dat wil. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Echter geloven wij niet dat maar één tool je volledige voeding kan beheersen dus uiteraard gaan we hier nog dieper op in.

Wil jij graag met training en voeding aan de slag gaan maar vind je het lastig om dit zelf te doen? Kom dan snel met ons in contact . Om jou beter te leren kennen zijn wij benieuwd naar jouw doelen, vul vrijblijvend dit formulier in zodat we je kunnen helpen.

Team Prime Gym