7 Voordelen van krachttraining!

Krachttraining is het versterken van het lichaam door middel van oefeningen met gewichten. Je kunt het doen in een sportschool bij jou in de buurt of met losse gewichten aan huis! Krachttraining is enorm populair aan het worden en de sportscholen zijn overal goed gevuld. We zetten een aantal grote voordelen voor je op een rij.

 

 1. Meer kracht en sterkere spieren.
  Krachttraining versterkt je spieren waardoor je meer kracht krijgt. Door aan krachttraining te doen creëer je kleine scheurtjes in je spieren. Vaak voel je hier spierpijn door. Door te focussen op de juiste voeding in combinatie met voldoende rust en vocht herstellen deze scheurtjes weer met nieuw spierweefsel. Zo worden je spieren steeds weer wat groter en sterker.
 2. Goede manier om af te vallen
  Wanneer je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan dat je consumeert. Krachttraining is een geweldige manier om dit te doen. Omdat je steeds meer spieren aanmaakt, is er ook meer energie nodig om ze in stand te houden. Hierdoor moet je lichaam steeds meer energie verbranden met als resultaat een hogere stofwisseling.
 3. Verbeterd je mentale gezondheid
  Gedurende je workouts maken je hersenen endorfine aan. Endorfine staat bekend als ‘het gelukshormoon’ en geeft je een beter gevoel. Naast dat worden de witte stofbanen door beweging verbeterd waardoor de hersenen meer door kunnen sturen en is dit positief voor de lange termijn.
 4. Krachttraining geeft je een opgewekt en energiek gevoel
  Krachttraining kost je lichaam veel energie en het herstel daarvan ook. Toch krijg je er uiteindelijk meer energie voor terug omdat beweging dé op lossing is voor vermoeidheidsproblemen. Daarnaast geeft de aangemaakte eerdergenoemde endorfine je een opgewekt gevoel en worden stresshormonen als cortisol en adrenaline juist omlaag gebracht. Wat ervoor zorgt dat je een betere rust krijgt waardoor je weer meer energie ervaart.
 5. Meer zelfvertrouwen
  Iedere keer meer herhalingen en zien dat je steeds zwaardere gewichten kunt tillen… Door structureel aan krachttraining te doen blijf je jezelf en je lichaam uitdagen. Door het verleggen van je grenzen, beter in je vel zit, fysiek veranderd en meer energie ervaart ga je met meer zelfvertrouwen door het leven.
 6. Betere algehele gezondheid
  Wanneer je ergens veel energie en moeite in steekt, wil je uiteraard wel resultaat zien. Om een goed resultaat te behalen zul je naast het intensieve trainen ook op je voeding, stress en slaap moeten gaan letten. Om deze reden zien we vaak dat het beginnen aan krachttraining al snel kan leiden naar een algehele gezondere leefstijl.
 7. Minder kans op blessures en ziektes
  Wanneer je krachttraining doet train je (bijna) al je spiergroepen. Aangezien je spieren in je lichaam een stuk sterker worden verklein je de kans op blessures. Je hebt minder kans op bepaalde ziektes wanneer je minder overgewicht hebt en een betere doorbloeding hebt.

 

Kortom zijn wij uiteraard een grote voorstander om je lichaam te voorzien van krachttraining. We hopen dat deze tips je hebben gemotiveerd om een sportschool bij jou in de buurt te gaan bezoeken!