Kunnen mannen en vrouwen evenveel spiermassa opbouwen?

De laatste jaren is krachttraining onder een bredere doelgroep populairder geworden. Dat is mooi, want er zitten veel voordelen aan krachttraining die je kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Je letterlijk en figuurlijk krachtiger voelen!

Zodra je krachttraining doet moeten de spiervezels kracht leveren om de beweging te kunnen uitvoeren. Dit is een vorm van mechanische spanning wat leidt tot spiergroei (je lichaam past zich op de prikkel aan). We spreken van spiergroei als de diameter van de spiervezel toeneemt.

Er lijken drie factoren betrokken te zijn bij spiergroei:
1. Spierspanning
2. Spierschade
3. Metabole stress

Mechanische spanning is de belangrijkste voorwaarde voor spieropbouw. Spierschade lijkt vooral een vervolg te zijn van mechanische spanning. Daarbij lijkt metabole stress het minst belangrijkst te zijn.

Wat vast staat is dat consistentie de belangrijkste sleutel tot succes is!

Maar nu de vraag: kunnen mannen en vrouwen evenveel spiermassa opbouwen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn vrouwen in staat om evenvee spiermassa op te bouwen als mannen. Over het algemeen beschikken mannen van nature echter over meer spierkracht en spiermassa.

Het startpunt is anders en dit betekent dat het er ook anders uit komt te zien. Juist krachttraining en spiermassa zorgen voor de vormen. Ook tijdens het afvalproces is krachttraining cruciaal om onder andere het verlies van spiermassa te minimaliseren.

#krachttraining #sporten #dames #mannen #fitness #coaching #afvallen #vetmassa #spiermassa